19 augusti 2023
14:30

IK Oden

Referat: Babylon FK - IK Oden

Det är intensivt matchande nu - tredje matchen på en vecka och tufft motstånd i form av tabellfyran Babylon som var det enda lag som tog poäng av oss i våras.
Vi började matchen bra och skapade lägen genom inlägg av bl a Karwan och Kemo. Leo hade en boll inne tidigt i matchen men det blev bortdömt för ruff på målvakten i situationen innan.
Men efter 25 minuter började Babylon äta sig in i matchen mer och mer när vi gick ner i tempo och flera spelare hade svårt att släppa bollen, alldeles för många touch.
Vi fick då ett psykologiskt viktigt mål några minuter innan paus. Leo skapade en yta åt Hampus genom att dra ut på kanten så Hampus fick bollen mellan ytterback och innerback, kunde ta sig förbi ena innerbacken och släppa bollen snett bakåt till Kemo som snyggt placerade in den i bortre krysset! Därmed kunde vi gå till halvtidsvila med ledning 0-1, vilket kunde varit mer om Dennis satt sitt friläge på tilläggstid.
1:a halvlek
1' Keno slår ett tidigt inlägg som går förbi innerbackarna mot bortre stolpen men även våra anfallare missar bollen
4' Karwan lägger en yttersida mot bortre stolpen som Kemo möter men tyvärr rullar bollen utanför
7' Fint frisparksinlägg av Kemo som målvakten styr bort i duell med spelare från båda laget, men inte bättre än att Leo kan trycka in returen i mål. Dock blåser domaren av för ruff mot målvakten som faller i situationen. Vilket var korrekt.
21' Karwan spelar fram Izeke som provar en yttersida men bollen smiter utanför målet
24' Straffsituation när Hadi trycker omkull en motståndare i vårt straffområde men domaren viftar avvärjande och friar i situationen
35' Gult kort på Hadi för stämpling
36' Babylon kör en frisparksvariant som leder till avslut som Nathan räddar
42' 0-1 Oden genom Kemo (assist Hampus)
45+2' Karwan kör ett instick till Dennis som kommer fri med målvakten som dock går ut perfekt och räddar avslutet
45+3' Bra hörna av Kemo som Izeke möter vid bortre men tyvärr går nicken ovanför ribban

I andra halvlek tappar vi vårt spel helt och hållet och Babylon tar över matchen. Framförallt så slarvar vi och tappar bollen i farliga situationer vilket gjorde att först Daoud var tvungen att ta en taktisk varning för att förhindra en kontring.
När sedan Hadi gör samma sak drar han på sig sitt andra gula kort och blir därmed utvisad. Vilket innebär att vi får spela med en man mindre sista 25 minuterna. Babylon utnyttjar det tämligen omgående genom nr 15 som sätter ett friläge till 1-1. Nu var vi riktigt illa ute och det var ytterst nära 2-1 för Babylon när Nathan är bortspelad men Oscar räddar på mållinjen!
Babylon tryckte på allt mer för att vinna matchen och kanske var det det som räddade oss. Det blev nämligen jättestora ytor på deras planhalva och våra spjutspetsar kunde utnyttja det skoningslöst. Först så slog Kemo ett perfekt markinlägg till Karwan som resolut placerade in 1-2 i vänstra hörnet. Och bara två minuter senare blev det repris när Kemo på nytt lade bollen diagonal mellan backlinje och målvakt mot bortre stolpen där Hampus kom farande och rullade in 1-3!
Men p g a skada på Wasseem fick vi byta in anfallare i backlinjen och det blev då lite riskfyllt försvarsspel vilket gav läge för Zoran Safari som bombade in 2-3 med 6 minuter kvar av ordinarie tid. Babylon tryckte på ännu mer för kvittering vilket gav läge för snabbe Jesper som nyss hade blivit inbytt och han lyckades jobba fram bollen till Dennis som rundade målvakten och satte 2-4 förbi en back som försökte täcka målet.
Det såg illa ut ett tag men tack vare stark lagmoral och skicklig slutoffensiv så blev det tre viktiga poäng, eftersom Hallstahammar tidigare på dagen vann med hela 5-1 mot Zmajevi.
2:a halvlek
49' Frisparksvariant med dubbelpassning av Babylon men skottet går över ribban
59' Nr 21 i Babylon tar emot ett inlägg, vänder runt och drar till på halvvolley, ett bra skott men Nathan räddar
61' Kemo tar sig fram till skottläge och får på en bra träff men målvakten slänger sig och räddar vid stolproten
62' Fint inlägg av Kemo mot bortre där Karwan möter men tyvärr går nicken över målet i jättefint läge
63' Daoud "tar en för laget" när han stoppar en kontring vilket ger gult kort
65' Hadi åker på sitt andra gula kort efter att ha fällt en motståndare vilket omvandlas till rött = utvisning
66' Wasseem sticker upp i en kontring och får bollen av Karwan, kommer fri med målvakten som han rundar men han får bollen för långt ifrån sig varpå en av mittbackarna lyckas hinna emellan och täcka ut till inspark
67' 1-1 Babylon genom nr 15
73' Oscar räddar på mållinjen!
75' 1-2 Oden genom Karwan (assist Kemo)
77' 1-3 Oden genom Hampus (assist Kemo)
80' Frispark av Babylon men skottet går över ribban
84' 2-3 Babylon genom nr 11 Zoran Safari
90+1' 2-4 Oden genom Dennis (assist Jesper)

Tuff match idag för många som fick jaga mycket boll, speciellt i andra halvlek när vi var en man mindre.
Izeke som har suttit två matcher på bänken spelade hela matchen idag och gjorde en klockren insats som högerback!
Till matchens lirare utnämner vi Kemo som gjorde väldigt mycket rätt i offensiven. Först det snygga 1-0 målet och sedan två helt avgörande framspelningar till de matchavgörande 2-1 och 3-1 målen!